mei 16

Fo€us Thuis – Gelddoel bereikt!

Fo€us Thuis

0  comments

Bij Fo€us Thuis draait het om te weten hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat. Vervolgens kijk je wat nodig is of wat belangrijk is om rust te creëren, te focussen op jouw gelddoel.

Iets meer dan een jaar geleden startte ik voor ons gezin met Fo€us Thuis testen. Ons gelddoel was toen: Meer sparen. Een halfjaar later beviel me dit zo goed dat we besloten; “We blijven dit gebruiken!”.

Wel wilden we een andere focus, dus andere gelddoelen, namelijk:

  1. Iets meer geld om boodschappen mee te doen
  2. Meer geven aan goede doelen

Het eerste doel was zo geregeld met Fo€us Thuis. Maar voor het tweede doel, meer giften geven, moesten er meer acties verricht worden, namelijk:

  1. Bepalen hoeveel geld we kunnen en willen geven per maand.
  2. Aan welke goede doelen willen we geven?
  3. Willen we het hele maandbedrag besteden aan ‘automatische incasso’s of willen we een deel inzetten voor onverwachtse (bijvoorbeeld deurcollectes) éénmalige giften?
  4. Het vastleggen en ondertekenen van overeenkomsten van periodieke giften.  >>Tip om zelf te gebruiken: Hierdoor kun je meer geven, omdat je geen drempel hebt bij de aftrek van die giften. Je krijgt dan meer terug van de Belastingdienst, en kunt dus meer geven <<

Omdat we dit gelddoel echt bewust hadden gekozen (we zijn er even voor gaan zitten), hebben we daar meteen acties aan gekoppeld en die hebben we uitgevoerd.

Nu weer ongeveer een half jaar later zijn we tevreden over hoe het gelddoel loopt en werkt en kunnen we bezig met een nieuw gelddoel.

In principe kan iedereen gelddoelen stellen en daar acties voor ondernemen. Toch hoor ik vaak dat het niet lukt om bijvoorbeeld te sparen.

Fo€us Thuis - Je geld op orde

Met Fo€us Thuis lukt dit wel! Waarom?

Dit systeem heb ik zo ingericht, dat na het doen van bijvoorbeeld bovenstaande acties voor giften, het allemaal automatisch loopt. Met 10 minuten per maand ben je klaar met het onder controle hebben van jouw geld en het nastreven van jouw gelddoel(en).

Wil jij ook graag jouw gelddoelen halen, zoals je vaste lasten kunnen betalen of meer sparen, of persoonlijk pensioen opbouwen, of een bepaald bedrag sparen om te besteden aan vakantie en dagjes weg?

Lees hier meer:
https://www.focusthuis.nl

Of e-mail mij op geronne@financieeloporde.nl voor meer informatie. Bellen kan ook: 06 39 62 89 72.

Je kunt starten met Fo€us Thuis als je een overzicht hebt van al je inkomsten en uitgaven. Heb je dat nog niet? Volg dan mijn online training Mijn inkomsten en Uitgaven of vanaf 25 mei 2020 de Pilot Training Mijn inkomsten en Uitgaven – In actie voor een speciale actieprijs van € 9,90! Klik hieronder om je aan te melden:
https://www.financieeloporde.nl/product/pilot-online-training-mijn-inkomsten-en-uitgaven-in-actie/

Over de auteur

Géronne Metz-Veltkamp

Interesse in alles wat met cijfers te maken heeft, orde in chaos scheppen. En anderen leren daar beter in te worden. 

Gerelateerde blogs:

Drie redenen waarom het goed is je geld te verdelen

Drie redenen waarom het goed is je geld te verdelen

Kosten die je af kunt trekken bij je aangifte Inkomstenbelasting – deel 2: Eénmalige kosten bij de koop van je eerste huis

Kosten die je af kunt trekken bij je aangifte Inkomstenbelasting – deel 2: Eénmalige kosten bij de koop van je eerste huis

Kosten die je af kunt trekken bij je aangifte inkomstenbelasting – deel 1: Studiekosten

Kosten die je af kunt trekken bij je aangifte inkomstenbelasting – deel 1: Studiekosten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ja, ik wil meer van dit soort blogs lezen:

>