Mijn inkomsten en uitgaven
Tekst

Mijn inkomsten en uitgaven

6 Lessen None

Over deze training

Je hebt een overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Toch komt het geregeld voor dat er nieuwe inkomsten en/of uitgaven bijkomen of dat er uitgaven veranderen of verdwijnen. 

Hoe zorg je er nu voor dat je overzicht op orde blijft?

Eerlijk? Dat is niet zo moeilijk! 

Heb je namelijk eenmaal een overzicht dan is het voor met name je vaste lasten en inkomsten een kwestie van bijhouden.

Vijf stappen voor het bijhouden van je vaste lasten en inkomsten:

  1. Leg al je papieren waarop nieuwe inkomsten of uitgaven staan, of een inkomen of uitgave die veranderd is, op een stapel. 
  2. Markeer alle e-mails waarin nieuwe uitgaven of inkomsten worden vermeld, of een inkomen of uitgave die veranderd is, met een rood vlaggetje.
  3. Kies een vast moment in de week, bijvoorbeeld woensdagavond 20.00 uur. 
  4. Pak je stapel papieren erbij (dat is de ene week misschien niks en de andere week meer) Voeg de nieuwe bedragen toe aan de sheet op de goede plek en pas de gewijzigde bedragen aan. 
  5. Ga naar de inbox van je e-mail en bekijk alle e-mails met rood vlaggetje. Open ze en voeg de nieuwe bedragen toe en pas de gewijzigde bedragen aan.

Dit kost je hooguit gemiddeld 10 minuten per week. 

Daarnaast heb je geregeld betalingen die je zelf moet uitvoeren. Bijvoorbeeld een tandartsrekening die niet helemaal vergoed is door je zorgverzekering. Omdat je een vast moment plant voor het bijhouden van je overzicht, kun je je betalingen meteen meenemen. 

Bovenstaande is het minimale om je administratie bij te houden, en kan dus voldoende zijn. 

Wil je echt alle papieren en e-mails van je uitgaven en je inkomsten op 1 plek bewaren? Volg dan ook het stappenplan dat ik op mijn website heb geplaatst: https://www.financieeloporde.nl/2018/02/

Uiteraard kun je dan de e-mails met daarin nieuwe inkomsten en/of uitgaven in de Actie-map zetten en met een rood vlaggetje markeren, zodat je weet dat je daarvoor ook wat moet wijzigen in je sheet.

Je hebt tegenwoordig ook apps/websites waar je je bankgegevens kunt toevoegen. Vervolgens verdeelt de app het in categorieën. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op Mijngeldzaken.nl.

Succes!!

 

Ik wil meer weten
Pen
>