Een alleenstaande ouder heeft een bruto jaarinkomen van €22.000,- en een kind van 13 jaar.  Een vrouw met partner die meer dan haar verdient, krijgt datzelfde bruto salaris. Ze hebben samen twee kinderen van 14 en 11 jaar. Wie krijgt er meer korting op de te betalen inkomstenbelasting? De alleenstaande ouder of de vrouw met twee kinderen?

Wie betaalt er meer belasting? Een éénverdiener met een inkomen van € 60.000,- of een echtpaar die samen € 60.000,- verdient?

Een man van 38 jaar heeft een bruto jaarinkomen van €28.500,- in 2016. Hij woont in een huurwoning en betaalt daarvoor per maand €650,-. Dit jaar, in 2018, komt hij erachter dat hij in 2016 recht had op huurtoeslag. Kan hij dit dan nog terugvragen bij de Belastingdienst?

Wie kan beter een lineaire hypotheek afsluiten? Iemand van 58 jaar, die binnen 10 jaar met pensioen gaat? Of een twintiger die net zijn opleiding heeft afgerond?

Kunt u deze vragen beantwoorden? Dan heeft u wellicht mijn advies niet nodig.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u tijdens een kennismakingsgesprek aangeven waar u meer over wilt weten. Ik vertel u dan waar ik u over zou kunnen adviseren.

Ik kom vervolgens op afspraak bij u langs om kort uw administratie te bekijken en u daar tips en trucs bij te vertellen. Die kunnen gaan over belastingen, verzekeringen, hypotheken en allerlei vasten lasten die u heeft in uw leven. Ook kan ik u tools aanreiken die het bijhouden van de administratie makkelijker maken. Daarnaast nemen we uiteraard uw punten mee die u tijdens het kennismakingsgesprek genoemd heeft.

>